Rekomenduojama, 2020

Redaktoriaus Pasirinkimas

Neleisti failų ištrynimo ir failo pervadinimo sistemoje „Windows“

Ieškote būdų, kaip neleisti failui ištrinti sistemoje „Windows XP“, „Vista“ arba „7“? Tai gali būti šiek tiek sudėtinga sistemoje „Windows“, nes turite įeiti į vartotojų teises ir leidimus.

Jei turite bendrai naudojamą aplanką, prieinamą tinkle esančiuose kompiuteriuose, taip pat turite spręsti su NTFS leidimais susijusius bendrinimo leidimus. Šiame įraše nueisiu jus per veiksmus, kaip užkirsti kelią failų ištrynimui.

Neleisti failo panaikinimo

Jei norite, kad vietiniame kompiuteryje nebūtų ištrintas vienas failas, atlikite toliau nurodytus veiksmus.

1. Pirmiausia dešiniuoju pelės klavišu spustelėkite failą ir pasirinkite Ypatybės . Turėtumėte pateikti dialogo langą su keliais skirtukais. Vienas iš skirtukų bus pavadintas Sauga .

Jei nematote skirtuko Sauga, gali tekti išjungti paprastą failų bendrinimą. Galite perskaityti mano ankstesnį įrašą apie tai, kaip išjungti paprastą failų bendrinimą, kad nustatytumėte leidimus atskiriems failams ir aplankams.

2. Toliau spustelėkite skirtuką Išsamiau, esantį skirtuko Apsauga apačioje.

3. Dabar panaikinkite žymės langelį „ Vaiko daiktams taikomų leidimų įvedimas iš tėvų “.

Atsidarys naujas dialogo langas, kuriame klausiama, ar norite kopijuoti ar pašalinti tėvų teises. Eikite į priekį ir pasirinkite Kopijuoti, nes tai leis mums dirbti su esamais leidimais ir juos modifikuoti. Naujesnėse „Windows 7“ versijose parinktis pakeista į „ Add“ .

4. Dabar sąraše „ Leidimų įrašai“ turėtumėte pašalinti bet kurį naudotoją ar grupę, kurios nenorite turėti prieigos prie failo. Jei norite, kad vartotojai galėtų skaityti failą, modifikuoti failą, bet tiesiog neištrinti failo, spustelėkite naudotoją ir spustelėkite Redaguoti .

5. Atsidariusiame dialogo lange dabar galite valdyti kiekvieną atskirą to failo ar aplanko leidimą. Tai apima „Travers“ aplanką, kurti failus, trinti, skaityti leidimus, keisti leidimus ir tt

6. Atkreipkite dėmesį, kad galite išbraukti tam tikrus elementus iš stulpelio Leisti ir jis neleis naudotojui skaityti ar modifikuoti failo. Tačiau, net jei panaikinsite parinktį Ištrinti leidimą, naudotojas vis tiek galės ištrinti failą.

Vienintelis būdas užkirsti kelią failų ištrynimui yra neleisti skaityti leidimų ir aiškiai atsisakyti leidimo. Tai reiškia, kad galite paprasčiausiai panaikinti skaitymo teises „Leisti“ stulpelyje ir pažymėti „Pašalinti“ laukelį „Neleisti“. Deja, kai tik suteikiate failui skaitymo teises, naudotojas galės jį ištrinti.

Su įvairiais leidimais galite žaisti, kad galėtumėte tiksliai valdyti failą ar aplanką. Iš esmės galite užkirsti kelią failų pervadinimui, failų ištrynimui, failų keitimui ir kt. Atminkite, kad tai tik prasminga, jei naudotojo paskyra, kurią bandote apriboti, yra standartinis vartotojas. Jei jie yra administratorius, jie gali labai lengvai pereiti į tą patį dialogo langą, kaip ir jūs, ir suteikti jiems tinkamus leidimus. Mėgautis!

Top