Rekomenduojama, 2021

Redaktoriaus Pasirinkimas

Užkirsti kelią nuotolinio darbalaukio duomenų įrašymui Windows sistemoje

„Windows“ nuotolinio darbalaukio ryšys leidžia jums prisijungti prie bet kurio nuotolinio kompiuterio ir pasiekti visas programas, failus ir tinklo išteklius taip, lyg jūs iš tikrųjų sėdėtumėte prieš nuotolinį kompiuterį.

Anksčiau parašėme, kaip tinkamai konfigūruoti nuotolinį darbalaukį „Windows 7/8/10“ kompiuteryje ir kaip sukonfigūruoti maršrutizatorių, kad galėtumėte nuotoliniu būdu perkelti į vietinį kompiuterį už savo tinklo ribų.

„Windows“ nuotolinio darbalaukio ryšys pagal nutylėjimą išsaugo nuotolinio darbalaukio duomenis. Tai gali kelti pavojų saugumui, ypač jei bendrinate kompiuterį, kurį naudojate prisijungdami prie nuotolinio kompiuterio. Šiame pranešime paaiškinama, kaip išjungti nustatymą, leidžiantį „Windows“ išsaugoti jūsų įgaliojimus.

Išjungti nuotolinio darbalaukio įgaliojimų išsaugojimą

Norėdami pasiekti nuotolinio darbalaukio ryšį, atidarykite meniu Pradėti, pasirinkite Visos programos, atidarykite aplanką Priedai ir spustelėkite nuotolinio darbalaukio ryšį . Arba tiesiog spustelėkite Pradėti ir įveskite nuotolinį darbalaukį.

Dialogo lango Nuotolinio darbalaukio skirtuke Bendra yra žymės langelis, leidžiantis leisti išsaugoti įgaliojimus . Įjungus šį žymės langelį, galite pasakyti „Windows“, kai kitą dialogo langą pateikiate savo kredencialus, kad išsaugotumėte įvestus kredencialus.

Jei norite uždaryti nuotolinio darbalaukio ryšį neprisijungę prie nuotolinio kompiuterio, viršutiniame dešiniajame dialogo lango kampe spustelėkite X mygtuką.

Jei norite pašalinti „Windows“ gebėjimą išsaugoti kredencialus, kai prisijungiate prie nuotolinio kompiuterio, spustelėkite mygtuką Pradėti ir įveskite laukelį „ Ieškoti programų ir failų “ „ gpedit.msc “ (be kabučių). Kai „Windows“ suranda failą gpedit.msc, paspauskite „ Enter“ arba spustelėkite gautą nuorodą. Turėkite omenyje, kad ši parinktis nebus pasiekiama „Windows“ „Starter“ arba „Home“ leidimuose.

Rodomas dialogo langas Vietinis grupės strategijos redaktorius . Kairėje pusėje esančiame medyje eikite į šį elementą:

 Vartotojo konfigūracija Administravimo šablonai „Windows“ komponentai Nuotolinio darbalaukio paslaugos 

Nuotolinio darbalaukio paslaugomis pasirinkite nuotolinio darbalaukio ryšio kliento elementą. Dešinėje pusėje dešinėje esančiame nustatymų sąraše dukart spustelėkite Įrašyti slaptažodžius .

Rodomame dialogo lange pasirinkite mygtuką Enabled .

Spustelėkite Gerai, kad uždarytumėte dialogo langą „ Neleisti slaptažodžių išsaugojimo nustatymo“.

Norėdami uždaryti dialogo langą Vietos grupės redaktorius, meniu Failas pasirinkite Išeiti .

Dialogo lange Nuotolinio darbalaukio ryšys vis tiek galima pažymėti žymės langelį Leisti man išsaugoti kredencialus . Tačiau prisijungus ir paprašius jūsų įgaliojimų, negalėsite pasakyti „Windows“ prisiminti įvestus kredencialus. Mėgautis!

Top