Rekomenduojama, 2021

Redaktoriaus Pasirinkimas

5 Paslėpti „Facebook“ nustatymai, kuriuos turėtumėte keisti dabar

Kembridžo „Analytica“ skandalas, praėjusią savaitę šnipinėjęs socialines žiniasklaidos priemones, „Facebook“ atėjo iš daugelio žmonių, daug žmonių ištrindami savo „Facebook“ paskyras protestuodami. „Facebook“ paskyros ištrynimas nedaro jokios prasmės, bet jei esate susirūpinęs dėl jūsų „Facebook“ saugomų asmeninių duomenų ir tuomet yra piktnaudžiaujama, čia yra 5 „Facebook“ nustatymai, kuriuos turėtumėte keisti, kad būtų kuo mažiau duomenų, kiek įmanoma.

Patikrinkite programas ir paslaugas

Svarbiausias dalykas, kurį reikia padaryti, jei bandote užtikrinti, kad jūs kuo mažiau pateiktumėte savo duomenų, patikrinkite programas ir paslaugas, kurias prijungėte prie „Facebook“ paskyros. Tai galima padaryti labai lengvai, bet kažkaip niekas paprastai to nedaro. Tiesiog prisijungiame prie trečiųjų šalių programų, paslaugų ir svetainių su „Facebook“ paskyra, neatsižvelgiant į tai, kokius duomenis jie renka.

  • Tiesiog eikite į „ Paskyros nustatymai “ ir „ Programos “.

  • Čia bus rodomas programų, kurias prijungėte prie „Facebook“ paskyros, sąrašas . Peržiūrėkite juos ir pašalinkite tuos, kurių nenaudojate.

Kai pašalinsite programas, pamatysite iššokantį langą, kuriame nurodoma, kad programa gali išsaugoti jau surinktus duomenis. Tai yra kažkas, ko negalite išspręsti, bet bent jau pašalinus programą, ji ateityje negalės rinkti daugiau duomenų, o tai tikrai yra laimėjimas.

Riboti informacijos draugus Dalintis apie jus

Vienas iš keistiausių ir sąžiningai gana baisių dalykų, kuriuos „Facebook“ daro, yra tai, kad jei jūsų draugas prisijungia prie svetainės ar programos su „Facebook“ paskyra, svetainė ar programa gali gauti prieigą prie jūsų asmeninių duomenų. Jei tai ne siaubingas, aš nežinau, kas yra. Laimei, tačiau yra paprastas būdas įsitikinti, kad tai ne vyks bent jau ateityje.

  • Paskyros nustatymai “ ir „ Programos “ matysite skyrių, pažymėtą kaip „ Kitos programos„ Naudoti
  • Šiame skyriuje spustelėkite „ Redaguoti

  • Pažymėkite informaciją, kurios nenorite, kad „Facebook“ bendrintųsi su jūsų draugams naudojamomis svetainėmis ir paslaugomis.

  • Baigę spustelėkite „ Išsaugoti pakeitimus “ ir nustatysite.

Asmeniškai aš pašalinau kiekvieną dalyką šiame nustatyme, bet jei jūs gerai pasidalinote savo informacija su svetainėmis ir programomis, nedvejodami palikite tai nepažymėtą.

Tvarkyti „App Permissions“

„Facebook“ taip pat pateikia savo pačių programų rinkinį, įskaitant „Facebook“ programą, ir „Messenger“ programą - du populiariausius būdus, kaip prisijungti prie socialinės žiniasklaidos svetainės. Jei naudojate bet kurį (arba abu) šių programų, būtinai atlikite šiuos dalykus:

„Facebook“ programos leidimų tvarkymas:

  • Eikite į „App App“, skirtą „Facebook“ programai, ir bakstelėkite „ Leidimai “.

  • Čia pažymėkite teises, pvz., „ SMS “, „ Telefonas “, „ Kontaktai “ ir „ Mikrofonas “.

Jūs iš tikrųjų galite atšaukti visus „Facebook“ programos leidimus ir jis vis dar veiks, tačiau yra keletas kompromisų:

  • Be „Storage Storage“ leidimo „Facebook“ programa neleis jums įkelti žiniasklaidos į „Facebook“ arba išsaugoti laikmenas iš „Facebook“ į savo išmanųjį telefoną.
  • Be „Camera“ ir „mikrofono“ leidimo „Facebook“ programa neleis jums naudoti „Facebook“ fotoaparato fotografuoti ir įkelti istorijas socialinės žiniasklaidos svetainėje. Ji taip pat neleidžia programai daryti nieko kito, kurį reikia naudoti telefone.

Valdyti „Messenger“ leidimus:

  • Panašiai, diegdami „Facebook Messenger“ jūsų telefone, įsitikinkite, kad neįjungsite „ Tekstas visiems jūsų telefone “ ir „ Siųsti ir gauti SMS žinutėje “.

  • Taip pat nepridėkite savo telefono numerio „Messenger“.

Jei jau pasirinkote šias funkcijas, galite pašalinti „Messenger“ iš savo telefono ir iš naujo įdiegti, kad vėl gautumėte tas pačias parinktis.

Šių leidimų apribojimas yra svarbus, nes būtent taip „Facebook“ pasiekė prieigą prie žmonių skambučių istorijos, pranešimų žurnalų ir dar daugiau - tai, ką žmonės dabar nerimauja (kaip turėtų būti). Žinodami, kokias teises suteikiate programai, galite lengvai išvengti nemažai privatumo košmarų.

Tiesą sakant, jei norite sužinoti, ar „Facebook“ turi savo kontaktus į savo serverius, galite tai patikrinti . Tiesiog pereikite prie šios nuorodos ir pamatysite kontaktus, kuriuos sinchronizavote su „Facebook“.

Jei norite ištrinti „Facebook“ serverių kontaktus, galite spustelėti mygtuką „Ištrinti viską“ .

Arba galite pereiti prie „Paskyros nustatymai“ ir tada spustelėkite „Atsisiųsti„ Facebook “duomenų kopiją“, kad gautumėte visų „Facebook“ žinių apie jus kopiją. Tai nėra silpnaregiams ir greičiausiai paniekins jus.

Riboti skelbimų rūšį „Facebook“ gali parodyti jums

Jei esate „Facebook“ vartotojas, turite pastebėti, kaip „Facebook“ kažkaip visada žino, kokių dalykų galėtumėte domisi, ir parodo su tuo pačiu turiniu susijusius skelbimus. Ar jaučiatės, kad „Facebook“ žino, ką naršote kitose svetainėse? Na, tai daro. Jei pageidaujate, kad „Facebook“ netektų jums stebėti internete, yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad apribotumėte skelbimų, kuriuos „Zuckerberg“ gali pridėti jūsų pašaruose, rūšį.

  • „Paskyros nustatymai“ spustelėkite „Skelbimai“.
  • Čia galite išjungti savo asmeninius duomenis, kurių nenorite, kad „Facebook“ bendrintų su reklamuotojais.

  • Taip pat galite pereiti į kategorijas ir pašalinti save iš kategorijų, kurių nenorite būti susietas.

Kai esate čia, yra keletas kitų dalykų, kuriuos galite pakeisti, kad galėtumėte toliau kontroliuoti, kokių skelbimų matysite, ir apriboti „Facebook“ kotelių vertę stebėjimą:

  • Nustatykite „Skelbimai su savo socialiniais veiksmais“ į „Niekas“.
  • Nustatykite „„ Google “kompanijų„ „Apps“ ir „svetainėse“ „Ne“.
  • Nustatykite „Skelbimai, pagrįsti jūsų svetainių ir programų naudojimu“ taip pat „Ne“.

Kai kurie kiti dalykai, kuriuos galite padaryti

Be to, yra kelios pagrindinės nykščio taisyklės, kurių reikia laikytis, siekiant užtikrinti, kad neleidžiate programoms nereikalingos prieigos prie jūsų duomenų:

  • Pirma, neprisijunkite prie trečiųjų šalių svetainių ir paslaugų naudodami „Facebook“ paskyrą, nebent tai būtina.
  • Jei prisijungiate naudodami „Facebook“ paskyrą, įsitikinkite, kad patikrinate duomenis, kuriuos prašoma pasiekti. Jei kažkas atrodo netyčia, neprisijungite prie „Facebook“.

Tai gana daug, atsižvelgiant į tai , kad naudojant nemokamą paslaugą, ji tikrai renka duomenis apie jus . Štai kodėl kompanijos, pvz., „Facebook“ ir „Google“, gauna didžiulę jų pajamų dalį, ir nors neįmanoma visiškai užkirsti kelią šioms įmonėms rinkti duomenis apie jus, galite bent apriboti duomenų, kuriuos jie gali rinkti, rūšį ir bent jau šiek tiek panašiai duomenų privatumas jūsų gyvenime.

Taigi, ar atsisiuntėte „Facebook“ duomenų kopiją, kad pamatytumėte, ką kompanija žino apie jus? Argi jūs išgąsdėjote bejesus? Įsitikinkite, kad skleidžiate žodį apie duomenų privatumą, dalindamiesi šiuo straipsniu su draugais ir šeima, kad padėtų jiems kontroliuoti duomenis, kuriuos jie perduoda tokioms įmonėms kaip „Facebook“, o tada naudokite šiuos duomenis savo naudai.

Top